Smaken

Citroen

Heerlijke rinse verfrissende citroensorbet. De excentrieke zure smaak komt door de speciale citroenen die we selecteren. Deze Amalfi citroenen met hun wat dikkere karakteristieke schil gedijen het beste op het prachtige Italiaanse eiland Sicilië. Daar worden de citroenen met de hand geoogst en geselecteerd. Verder wordt er aan citroensorbet weinig toegevoegd. Dus puur fruit, water en suiker. Lactose vrij en ook geschikt voor veganisten. Zalig verfrissen op een warme dag of wat te denken van een sprankelende spoom; een bolletje citroensorbet in een flûte. Schenk daar een droge mousserende wijn over en het perfecte tussengerecht is klaar.

Malaga

Één van de bekendste gelato die er bestaat. Geen traditionele ijssalon zonder malaga in de ijsbar. De gelato wordt gemaakt met rozijnen die geweld zijn in malaga wijn. In het tijdperk van de Grieken en Romeinen werd deze wijn al gedronken. De wijn wordt gemaakt van de Perdo Ximenez- en Moscateldruiven. Druiven die heel hoog in hun suiker zitten. Door het speciale productieproces worden de natuurlijke suikers behouden en geeft het de wijn zijn speciale zoete smaak. De traditie van het rozijnen te wellen in wijn om ze extra smaak te geven bestond al langer dan het ijs. Bijzonder dat zo’n eeuwenoude traditie zulke heerlijke gelato oplevert.

Chocolade

Puur van smaak. Licht bitter zoals echte chocolade hoort te smaken. Ervaar het ultieme genot van de bijzondere smaak van Belgische Callebaut-chocolade. De chocolade van Callebaut wordt gemaakt met dezelfde toewijding als bij onze ijsmakers. Dat wordt doorgegeven van generatie op generatie en daarom wordt deze chocolade gebruikt voor ons hartverwarmende maar ijskoude chocolade ijs. Voor de ware chocoholics.

Cookies

Favoriete gelato bij kinderen en volwassenen. De smaakmaker in dit ijsje is een koekje. Een echte koekje genaamd Frioli. Een klein rond koekje met een gat in het midden. Dit koekje gemaakt van chocolade en hazelnoot wordt met de hand in stukken gebroken en toegevoegd aan een heerlijke dikke rijke custard. En hiervan maken onze fantastische ijsmakers het overheerlijke cookie ijs. Met stip nummer 1 in onze ijsbar.

Stracciatella

Roomijs met grove stukken chocolade, te weten Callebout chocolade uit België. De beste chocolade die we kunnen vinden. We breken de chocolade met de hand zodat er grove stukken overblijven. Hierdoor ervaar je de chocoladebrokken optimaal. Voor een perfecte smaaksensatie voegen we aan het ijs ook een vleugje biologische honing toe. Zo rijk heb je stracciatella nog nooit gegeten.

Yoghurt Limocello

Friszure magere yoghurt is het basisingrediënt van deze gelato. Magere yoghurt wordt gebruikt omdat het de smaak stimuleert. Italianen zijn dol op tradities en hun recepten voor likeuren zijn ook traditioneel. Aan ons yoghurt ijs wordt limocellosiroop (zonder alcohol) toegevoegd. Resultaat, een verrassende gelato, waar je de intensiteit van de Limocello en de yoghurt proeft.

Aardbei

Fris, zoet, geeft je het zomergevoel, zelfs op de koudste dagen. Voor deze klassieke sorbet worden speciale aardbeien geteeld, met een sublieme smaak. Zachte en smeuïge vruchten. Zomerkoninkjes waarvan de smaak het allerbelangrijkste is. 100% vruchtenijs, zonder toevoegingen. Puur eerlijk en daarom een tijdloze klassieker. Geschikt voor veganisten en lactose vrij.

Yoghurt Amarena

Ken je de zure Italiaanse amandelkersen? Eigenlijk te zuur om zo te eten. Daadom hebben ze de traditie in Italië om deze kersen met wat water en suiker in te koken tot je een verrukkelijke dikke siroop overhoud met een rinse frisse smaak. Zalige toevoeging bij allerlei desserts. Bij La Piazza is het gelato. Zuiver yoghurt ijs met als basis magere yoghurt om die bijzondere yoghurtsmaak goed naar voren te laten komen. Voeg hier die fantastische siroop met Amarena kersen aan toe en je hebt een heel bijzondere gelato.

Pistache

Pistache ijs met de karakteristieke smaak van de originele pistachenoten. Onze pistachenoten worden geoogst op het Italiaanse eiland Sardinië. Aan dit bijzondere nootje stellen we hoge eisen. We gebruiken alleen pistachenoten met een glad velletje. Dit gladde velletje is makkelijker te verwijderen, zodat er geen kleine stukjes overblijven. Van de overgebleven pistachenoten maken we een 100% pistache-pasta. Deze pasta voegen we aan het beste roomijs toe. Zo heeft La Piazza prachtig zachtgroen pistache ijs, 100% gemaakt van Italiaanse pistachenoten.

Koffie

Voor de koffieliefhebbers, die nooit genoeg van koffie krijgen, zelfs niet op warme zomerdagen. Te warm voor een kopje koffie en toch behoefte aan caffeïne? Onze truc is koffie ijs. Kies met zorg de beste koffiebonen. Laat ze door een goede koffiebrander roosteren en malen. Zet een hele sterke loeihete espresso. Af laten koelen en mix met de allerbeste gelato. Dan heb je koffie ijs in optima forma.

Hazelnoot

La Piazza’s prijswinnende hazelnoot ijs. In Italië wordt ieder jaar de Coppa d’Ora uitgereikt voor de beste ijssmaak, zeg maar de Oscar van de ijswereld. Longarone is één van de oudste internationale vakwedstrijden in de branche ter wereld. Edi Granucci wist voor zijn hazelnoot ijs deze ultieme prijs in de wacht te slepen, een enorme erkenning vanuit de professionele ijswereld. Het beste ijs met de unieke smaak van hazelnoten uit Piemonte. De hazelnoten worden eerst gebrand, voordat ze tot een hazelnootpasta worden gemaakt. Dit zorgt voor de volle smaak van deze prachtige noot in dit heerlijke ijs.

Vanille ijs

Wie ijs zegt, zegt vanille. De klassieker der klassiekers. Geniet van het heerlijke volle aroma van de beste vanille uit Madagaskar. Langzaam worden de zaden uit het vanillestokje verwarmd in volle melk. Alleen zo krijg je het prachtige unieke vanille-aroma. Dit vormt de basis voor perfect, zacht, romig vanille ijs. IJs dat je, als je je ogen dicht doet, al kan proeven. Niet voor niets met stip op nummer één. En bovendien een ideale basis voor de beste ijscoupes. Vanille ijs met vers fruit en slagroom. Of wat te denken van een Dame Blanche. Romig vanille ijs, warme chocolade en slagroom. Een goede ijssalon wordt beoordeeld op het vanille ijs.

Mango

Mooie rijpe sappige goudgele mango’s vormen de basis voor dr zonnige mango-sorbet. Overheerlijke Alphonso mango’s uit het verre India. Om de authentieke exotische smaak van het Verre Oosten te benadrukken wordt er ook wat kokosvet toegevoegd. Een pure tropische ijskoude verrassing. Ook deze sorbet is geheel lactose vrij en geschikt voor veganisten. Wat een match, “made in heaven”, is een bolletje mango-ijs te combineren met een bolletje chocolade ijs.

Bloedsinasappel

Sorbet in optima forma. Puur van smaak, verfrissend en op en top citrus. Bloedsinasappels zijn wat volwassener van smaak dan gewone sinasappels. Net wat meer dat karakteristieke zuurtje, klein bittertje en barst van smaak. Deze bijzondere sinaasappels worden alleen geplukt in de eerste 3 maanden van het jaar geplukt. In alle landen rondom de Middellandse Zee bevinden zich kleine boomgaarden met deze smaakbomen. Onze bloedsinasappel sorbet zit vol met het heerlijke sap en vruchtvlees. Verder wordt alleen water en suiker toegevoegd om de smaak zo zuiver mogelijk te houden. Ook geschikt voor veganisten en mensen met een lactose intolerantie.

Gezouten caramel ijs

Oh, oh, sorry. Een hele grote guilty pleasure. Past in geen enkel dieet. Suiker smelten, gezouten boter aan toevoegen. Wat je dan krijgt is zo lekker. Meng dit met de beste gelato die je kan maken. Zo onweerstaanbaar lekker. Heb je zin in deze heerlijke smaak, kom dan op de fiets of lopend en neem op de terugweg een langere weg naar huis, zodat je je niet zo schuldig voelt. Trouwens, al eens een bolletje gezouten caramel, chocolade met slagroom geprobeerd? Soms mag het wel eens!

Aranciolato

Een hele speciale gelato met een paar smaken die prachtig met elkaar matchen. Vul kleine soesjes met de beste slagroom. Doop ze in die lekkere rijke chocoladesaus, gemaakt van die bijzondere Belgische Callebout chocolade. Confijt vervolgens wat sinasappelschil en spatel het geheel door de beste gelato. Dan creëer je wel een hele mooie gelato.

Utrechtse Heuvelrug

Een bijzonder ijs zou een kroon zijn op de prachtige, unieke plek van onze ijssalon. We zijn samen met onze ijsmaker om de tafel gaan zitten om te brainstormen wat er nou past bij dit historische Kerkplein op de Utrechtse Heuvelrug, een unieke plek in Nederland, gelegen op de Heuvelrug, aan de rand van het bos... bosaarbeien. Geel en rood, de kleuren van Rijsenburg. Gele custard roomijs met een saus van bosaarbeien. Dat zijn de smaken van de Utrechtse Heuvelrug en exclusief bij La Piazza.